04-06-10

Citytrip naar Brugge

 

Weekendje weg op citytrip: hotels in Brugge centrum

brugge10Logeren in een hotel in Brugge is één van de allerbeste citytripkeuzes die ik ooit al heb gemaakt. De stad heeft echt ontzettend veel te bieden en is overweldigend in haar charme. Smalle steegjes, de Brugse reien, authentieke huizen, winkeltjes met Brugse kant... Niet voor niets wordt Brugge ook wel eens één groot museum genoemd, of positiever: het Venetië van het Noorden. Als buitenlandse toeristen in de uitstekend geconserveerde historische stadskern komen om in een hotel in Bruges te logeren, kunnen ze hun ogen meestal maar moeilijk geloven. Het is niet zomaar dat zowat de halve de stadskern opgenomen werd op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Door de hernieuwde belangstelling in de 19e eeuw werd de historische kern van de stad verfraaid en hersteld in neogotische stijl. Niet verwonderlijk dat Brugge al meer dan eens het toneel was voor binnen- en buitenlandse filmopnames. Ook in het verleden oefende Brugge een grote aantrekkingskracht uit. Doordat het een belangrijke handelsplaats was, trok de stad heel wat kunstenaars aan. Zo woonde en werkte Jan van Eyck, beroemd om zijn verfijnde olieverfschilderijen, er lange tijd. Zijn werk behoort tot de topstukken van de wereldberoemde collectie Vlaamse Primitieven van het Groeningemuseum aan de Dijver.

Ook een deel van het werk van Hans Memling is er te zien. Een ander deel zit in het Oud Sint-Janshospitaal. De Sint-Salvatorskathedraal biedt op haar beurt onderdak aan een pièta van Michelangelo. Een andere beroemde inwoner van Brugge met een eigen museum is de dichter Guido Gezelle. Vanuit je hotel in Brugge verken je makkelijk al dit historisch fraais! Toeristen en gasten in een hotel Brugge centrum kunnen al dat fraais te voet, per koets, met City-Tourbusjes of met een bootje bezoeken. De rivier de Reie, die door Brugge stroomt, is namelijk volledig gekanaliseerd.

Die kanaaltjes of reien leverden de stad de eerder vermelde bijnaam het ‘Venetië van het Noorden' op. Een van de leukste dingen om vast te stellen wanneer je in een Brugge hotel logeert is dat Koning auto bijna volledig uit de stad werd verbannen, wat het authentieke karakter van de stad enorm vergroot en Brugge tot een bijzonder aangename winkel- en wandelstad maakt. Zo kan je uren rondsnuffelen in de shops van de twee verbindingsstraten tussen 't Zand en de Grote Markt. Op die twee pleinen liggen tal van drank- en eetgelegenheden om terug op adem te komen. Ook vind je er heel wat van de hotels Bruges.

Je kan er heerlijk gaan genieten van typische Brugse specialiteiten zoals Brugse Straffe Hendrik, Brugse Tripel, Oud-Brugge kaas of gebak Brugse Mokken of Brugse Achten. Voor de echte cultuur- en geschiedenisfreaks, een tip: jaarlijks trekt op Hemelvaartsdag de Heilig-Bloedprocessie, met de relikwie van het Heilig Bloed die Diederik van de Elzas vanuit Jeruzalem naar Brugge bracht, rond in de stad. Tijdens het jaar kunnen toeristen de relikwie bezoeken op de bovenste verdieping van de Heilig-Bloedbasiliek in Brugge. Als je hier wil bij zijn, boek dan een Bruges hotel zo rond Hemelvaartsdag en ga een heerlijke tijd tegemoet in één van de meest spraakmakende historische steden ter wereld!

Ik kom enorm graag in Brugge, wat een prachtige en gezellige stad, maar soms voel ik meer de behoefte om eens een échte grootstad in te duiken, een kosmopolitische stad, waar je nog veel meer de hedendaagse cultuur kunt gaan opsnuiven. Een verblijf op hotels Londen bijvoorbeeld, ik zou het wel tien keer per jaar doen!

 

01-07-09

Niet te vergeten bij een bezoek

Wanneer je Brugge bezoekt is een bezoek aan het Boudewijn Sea Park zeker iets om op uw to-do lijstje te zetten, niet alleen vanwege de prachtige show met de zeeleeuwen en dolfijnen, maar ook de roofvogelsshow mag je niet missen.

In ieder hotel in Brugge zal je wel een brochure vinden over dit park

Wat er ook altijd leuk is in Brugge zijn de mooie parken waar je gezellig kan kuieren, naast de leuke terrasjes die je wel ergens zal tegenkomen om er even van het zonnetje en een lekkere verfrissing te genieten.

22:43 Gepost door citytripper in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boudewijn sea park, citytrip |  Facebook |

23-12-08

Een hotel in Brugge zoeken

Brugge en een hotel kiezen!

 

Door het ongelooflijke grote aanbod aan hotels in brugge is het niet makkelijk om een goed hotel te vinden. Alle hotels goed met elkaar vergelijken is zeker een goed idee en soms is wachten tot het laatste moment in Brugge niet altijd even voordelig. De prijzen van de hotels gaan op en neer en als ze bijna volboekt zijn zie je de prijs soms pijlsnel stijgen.

Brugge telt heel wat hotels die je makkelijk kan onderverdelen in verschillende categoriëen. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor luxe hotels in Brugge, er zijn inderdaad nogal wat hotels die de titel luxe hotel brugge kunnen dragen.

Wie liever wat meer geld in de portemonnee overhoudt om overdag te spenderen kan in Brugge zeker en vast wel een aantal goedkope hotels in brugge vinden. Deze budget hotels in Brugge doen vaak niet veel onder voor hun duurdere 4 sterren hotels in Brugge tegenhangers. Wie op zoek is naar de beste 4 sterren hotels in Brugge dient wel over een beetje tijd te beschikken want Brugge telt er heel wat.

Zoals je ziet is er in Brugge steevast voor elk wat wils. Als je informatie zoekt over bijvoorbeeld 2 sterren hotels in Brugge of de beste prijs kwaliteit zoekt die dikwijls gevonden wordt in 3 sterren hotels in brugge kan beste eens zijn licht opsteken op deze websites.

De verschillende 3 sterren hotels in brugge geven wel duidelijk meer kwaliteit dan de 2 sterren hotels maar of het deze meerprijs ook waard is staat zeker niet vast het hangt er een beetje van af in welk hotel men  verblijft.

23:56 Gepost door citytripper in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel, brugge, goedkoop, budget, hotels |  Facebook |

16-12-08

Oud, maar niet saai

Oud krijgt meestal de stempel saai mee, maar dat geldt niet voor Brugge, de eerste keer denk je alleen maar musea en kerken te vinden, maar niets is minder waar, er zijn veel culturele en gastronomische hoogstandjes te vinden in deze belgische stad, dat je best een hotel in Brugge zal reserveren want er is zoveel te ontdekken , en als je de dag zelf nog een plaats om in Brugge te overnachten moet zoeken, verleis je veel tijd, of je stapt een internetcafé binnen en surft naar een online hotelboekingssitebookyourhotel, waar wij telkens onze reserveringen doen. zoals jongstleden nog, toen gingen wij op citytrip naar Brussel. Maar ik wijk af, we zijn in Brugge en niet in Brussel.

De vismarkt met zijn artistieke en authentieke inslag, de Burg, waar trouwens een gezellige Irish pub is, de schouwburg, het Jan Van Eyckplein en de reien, wil je moeder de vrouw eens verwennen, een romantische wandeling door deze mooie stad, 's avonds een etentje en een gezelig terrasje, en overnachten in een hotel in Brugge, en zelf heeft een mens er ook ,deugd van, een weekend ver weg van alles, tijd om u weer een verleifde puber te voelen !

02:10 Gepost door citytripper in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: weekend, brugge, overnachten, hotels |  Facebook |

29-09-08

Brugge... Brugge... Een citytrip meer dan waard

 

Brugge

 

Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen en heeft ongeveer 117.000 inwoners. Het stadcentrum heeft als historische kern grotendeels zijn Middeleeuws karakter behouden en heeft circa 20.000 inwoners. De aanwezigheid van talrijke musea en historische gebouwen getuigen van een rijk cultureel verleden


De Grote Markt is een van de mooiste plaatsen in het oud stadcentrum van Brugge. In het midden het standbeeld van de legendarische helden Jan Breydel en Pieter De Coninck.

22:04 Gepost door citytripper in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel, brugge, citytrip, hotels, accomodatie |  Facebook |

Brugge het bezoeken waard


Brugge is ongetwijfeld één van de mooiste, historische steden van Europa wat een Citytrip naar Brugge zeker en vast de moeite waard maakt. Het belfort, de Grote markt met gezellige terrasjes, tal van musea en de Onze-lieve-vrouw kerk zijn altijd het bezoeken waard.

Een citytrip plannen begint met een hotel in Brugge vinden dat én betaalbaar is én ook nog eens goed gelegen is . Aan Hotels in Brugge ontbreekt het nochtans niet. Men kan dan ook makkelijk de vele hotels in Brugge online reserveren zonder enige problemen.

To-do plaatsen in Brugge


  • De Basiliek van het heilig bloed alsook het museum dat eraan gekoppeld is.
  • Het Belfort. hier zie je Brugge vanuit de hoogte.
  • De grote markt en de Burg zijn natuurlijk de toeristische trekpleisters
  • de OLV Kerk met het beeld van michelangelo is ook een absolute must see.

Culinaire liefhebbers komen zeker aan hun trekken in Brugge. Tientallen
restaurantjes maken werderom de keuze niet zo makkelijk maar deze kan ik u reeds aanbevelen:

Een aantal hotels in Brugge die zeker het bezoeken waard zijn hebben we hieronder even onder mekaar gezet. De prijscategorie van de meeste hotels is best te doen en valt zo ongeveer rond de 100€ per nacht. Natuurlijk zijn er enkele idyllische hotels waar natuurlijk een prijskaartje aan vast hangt zoals bijvoorbeeld Het Hotel Relais Bourgondisch Cruyse

Andere steden die dichtbij Brugge te vinden zijn zijn onder andere: Oostende (+/-15km), uiteraard ook de kuststad Knokke-Heist (+/-20km), Brussel (+/-90km), Blankenberge (+/- 15km), (+/-80km) en Antwerpen (+/-70km)

Een citytrip naar Brugge zal je zeker niet teleurstellen.

22:04 Gepost door citytripper in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, hotel, brugge, citytrip, hotels, winterpromotie |  Facebook |

Hotel Bryghia in Brugge


Brugge hotel bryghia

 

Hotel Bryghia in Brugge is een rustig gelegen hotel in het hart van de stad Brugge, langs één van de meest schilderachtige reien.  Hotel Bryghia biedt u knusse en comfortabele hotelkamers met alle mogelijke comfort en een verrukkelijk ontbijt-buffet.

22:02 Gepost door citytripper in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, brugge, citytrip, hotels, hotel bryghia |  Facebook |

Hotel Portinari in Brugge


Brugge hotel portinari

Het hotel Portinari is gelegen in het centrum van het historische Brugge, dichtbij het treinstation. Alle belangrijke bezienswaardigheden in Brugge en de vele restaurants liggen op maximaal 5 minuten wandelen van het hotel. Hotel Portinari is uw thuis in Brugge.

22:00 Gepost door citytripper in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel, brugge, hotels, familiehotel, hotel portinari |  Facebook |

Hotel Egmond in Brugge


Brugge hotel egmond

 

Hotel Egmond te Brugge, is gesitueerd in 1 van de mooiste hoekjes van historisch Brugge, dichtbij het prachtige Begijnhof. De 8 sfeervolle hotelkamers van dit fraaie landhuis-hotel bieden een panoramisch uitzicht op de prachtige bloementuin en het romantische Minnewaterpark in Brugge. Hotel Egmond is een bezoekje meer dan waard en zal de ervaring van Brugge zeker en vast verrijken.

21:57 Gepost door citytripper in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, brugge, citytrip, hotels, hotel egmond |  Facebook |